Mençuna Şelalesi Nerede? Nasıl Gidilir? Artvin Arhavi Mençuna Konakları

mençuna selalesi
Mençuna şelalesi

     MENÇUNA ŞELALESİ

          Doğu Karadeniz Bölgesi’nde mutlaka görülmesi gereken yerlerden birisi de, Artvin ili içerisinde bulunan Mençuna Şelalesi’dir. Mençuna şelalesi Artvin ilinin Arhavi ilçesi içerisinde yer almaktadır. Doğal güzelliği ile etkileyen bu şelale, oldukça eşsiz bir manzaraya sahiptir. Özellikle geçtiğimiz son yıllar içerisinde turizm değerini epey yükseltmeyi başaran Artvin Mençuna Şelalesi, etrafında doğal ve büyük ormanlar vardır. Farklı bitki örtülerinin, yaban hayatının ve tarihi köprülerin olduğu geniş bir alana sahiptir. Özellikle bu doğal güzelliği keşfetmek isteyen bireylerin, gitmeden önce Mençuna şelalesi hakkında kısa bilgi edinmeleri yararına olacaktır. Bu yazımızda saklı cennet Mençuna şelalesi neredeMençuna şelalesine nasıl gidilir, Mençuna Şelalesi yol tarifi, Mençuna şelalesi konaklama nerede yapılır? gibi sorulara cevap vereceğiz.

          Artvin Arhavi’de bulunan Mençuna şelalesi Türkiye’nin en yüksek şelalelerinden biridir. Şelale Artvin’de gezilip görülmesi gereken ve turistik yerler arasında en önemli bölgelerden biridir. Etkileyici doğasıyla ve günümüze bakir olarak ulaşabilmiş bitki örtüsüyle mutlaka görülmesi gereken doğal güzelliklerimiz arasındadır.

 Mençuna Şelalesi Hakkında Bilgi     

       Mençuna Şelalesi kaç metre sorusu sıklıkla ziyaretçiler tarafından sorulur. Taşdibi ve Sazlık yaylası Dağları aralarından doğarak başlayan küçük derelerin, birleşmesi sonucu oluşmuş olan Mençuna Şelalesi yaklaşık olarak 100 metre yüksekliğine sahiptir. 100 metre yükseklikten akmakta olan sular, vadinin tabanında yaklaşık olarak 200 metrekarelik büyük bir göl meydana getirir. Bu gölün hemen ardında da yaklaşık 10 metre yüksekliğinde bir ikinci şelaleden akmaya devam eden sular, 250 metre yol sonrasında Kamilet Deresi ile birleşir. Mençuna Konakları ise tam şelalenin Kamilet deresi ile birleştiği noktadadır.

      Artvin’de gezilecek ve görülecek yerler listelerinin başlarında yer alan Mençuna Şelalesi, kar birikintilerinin artık erimeye başladığı Nisan ve Mayıs aylarında çok daha güzel bir görünüme sahip olmaktadır. Hızla aşağı doğru akan sular ve yeşilin her tonunu sunan bir doğa görüntüsü, gelen bütün misafirleri gezi süresi boyunca etkisi altında bırakır. Yediyüz metrelik Mençuna Şelalesi rakım görünümü ile unutulmayacak bir yerdir.

Mençuna Şelalesi Nerede?

        Arhavi Mençuna Şelalesi Doğu Karadeniz’in cennet güzelliğindeki şehri Artvin’in deniz ve dağlar arasına sıkışmış ilçesi Arhavi’de yer alan şelale, ilçe merkezinin sadece 15 kilometre uzağında olup araba yolculuğu ve kısa bir süre yürüyüşten sonra erişim mümkün olmaktadır.

Mençuna Şelalesi Yol Tarifi   

         Bu kısımdan direkt sağa doğru dönülmesi ve bu kez de dere sağ tarafta kalacak şekilde yaklaşık 3,5 km gidildikten sonra restoran ve çay alma yeri bulunan yerde veya 100 metre ilerideki diğer asma köprünün yanında park edilmesi gerekir.  Bu alandan asma köprüyü geçerek, patika yolların kullanımı ile devam edilmektedir. Daha sonra ise, yaklaşık 20 dakikalık bir yürüyüş süresi ile, o eşsiz Mençuna Şelalesi’ne ulaşılır. Aynı zamanda Artvin Hopa tarafından gelenler için, Arhavi ilçesi şehir merkezine girilerek, dereden devam eden  köprüyü geçtikten sonra, hemen sola sapılması ve Ortacalar ile Mençuna Şelalesi tabelalarının takip edilmesi sonucunda kolayca ulaşmak da mümkün olacaktır. Mençuna Şelalesi kaç km sorusunun cevabı her seçenek için fark edecektir. Mençuna Şelalesi yol tarifi, gelecek olan kişinin bulunduğu yere göre verilmelidir.

Mençuna Şelalesi Nasıl Gidilir?

       Uçakla gelinmesi durumunda şelaleye en yakın konaklama yerine ulaşmak için Batum Hava Limanından 30 km, Trabzon Hava Limanından ise 150 km’lik bir mesafededir.

        Araçla Rize istikametinden gelinmesi durumunda Mençuna Şelalesi’ne gitmek için Arhavi’ye henüz girmeden karşılaşılacak olan Ortacalar levhasını takip etmek yeterlidir. Bu noktaya gelindiğinde Ortacalar istikametine doğru sağ yola saparak ve şelaleye ait levhaları  de takip ederek gidilmelidir.

         Yol boyunca dere solda kalacak şekilde, Çifte kemer Köprüleri denilen taş köprülere kadar gidilir. Köprülerin olduğu yere gelindiğinde ise yine Mençuna Şelalesi tabelalarını takip ederek, mevcut dere sağda kalacak şekilde 3-3,5 kilometre araçla biraz dar yolda gidilir.

Mençuna Konakları

      Vardığınız bu noktada sizi Mençuna Konakları ve Mençuna Restoran karşılayacaktır. Bu restoran bir müddet dinlendikten sonra arabanızı ister restoranın önüne park edebilirsiniz. İsterseniz de 100 metre daha ileriye park ederek, asma köprünün yanından itibaren 20-30 dakika arası bir yürüyüşle (yaklaşık 800 metre) şelaleye varabilirsiniz. Şelalenin rakımı tahminen 650-700 metre civarındadır.

           Artvin’in Hopa ilçesi istikametinden gelinmesi durumunda ise Arhavi ilçesine ulaştıktan sonra Ortacalar’a ait tabelayı takip ederek deredeki beton köprüden geçilir. Sonrasında soldaki yola saparak, yine Ortacalar yolu üzerinde yer alan yol ayrımından Mençuna Şelalesine ait tabelasını takip ederek şelaleye ulaşmak mümkündür.

          Eğer çok uzun mesafeden uçakla değil de arabayla geliyorsanız ve hangi şehirden geçeceğinizi bilmiyorsanız, telefonunuzun navigasyon veya haritalar uygulamasına Mençuna Şelalesi, Mençuna Konakları veya Mençuna Restoran yazarak size en yakın yol üzerinden gelebilirsiniz. Şelaleyi görmek için hiçbir ücret vermeniz gerekmiyor. Yürümeyi sevmek ve doğa aşığı olmak yeterli.

Mençuna Şelalesinde Konaklama

            Eğer Mençuna Şelalesi’ne yakın olacak şekilde konaklamak isteyenler olursa, bu imkan da mevcuttur. Mençuna Şelalesi’ne çok yakın olan bir yerde konaklama yapılabilecek ahşap bungalov Mençuna Otelleri bulunmaktadır. Konaklama ücretleri ise, dönemsel olacak şekilde değişiklikler gösterir. Oda genişliği ve sunulan diğer imkanlarına göre konaklama fiyatları 200 TL ve 300 TL aralığında değişiklik gösterir.  Yeme içme yerlerinde de aynı şekilde yöresel yemekleri ile Mençuna restoran yer alır. Buralarda Artvin ilinin yöresel lezzetleri keyifle tadılabilir. Arhavi Mençuna Şelalesi konaklama, otel, kamp seçenekleri açısından herkese hitap eder.

         Mençuna şelalesinin hemen yanında yer alan herhangi bir otel veya pansiyon yoktur. Zira şelaleyi güzel yapan suyun akışı kadar, insan eli değmemiş görüntüsü ve tamamen doğal kalmış bitki örtüsüdür. Şelale yakınında kalınabilecek ve kalmaya değecek tek yer ise Mençuna Konakları’dır.

          Mençuna Konakları’na vardığınızda yöresel yemeklerle Karadeniz usulü bir ziyafet çekebilirsiniz. Yöresel yemeklerin ağırlıklı olduğu Mençuna restoran ise alabalık, Akçabat köfte, otlu mıhlama, turşu kavurması gibi başka yerde kolay kolay bulamayacağınız çeşitler mevcut.

Mençuna Şelalesi Yorumları

           Şelaleye Mençuna Konaklarında bir müddet dinlendikten sonra gitmenizi tavsiye ediyoruz. Zira sizi yeşile, suya ve kuş seslerine doyacağınız, ancak biraz zorlu bir yürüyüş keyfi bekliyor. Yol boyunca aralıklarla dinlenebileceğiniz banklar mevcut olup  patika yol boyunca korkuluklar vardır. Artvin’deki şelale, Artvin gezilecek yerler arasında ilk sırada bulunmaktadır. Ziyaretçilerin internet üzerinden Arhavi Mençuna şelalesi hakkında yaptığı yorumları okursanız, kısa bir yürüyüş sonrası harika bir manzaraya şahit oldukları için çok memnun kaldıklarını göreceksiniz.

         Bu yazımızda Mençuna şelalesi nerede , Mençuna şelalesi nasıl gidilir ,  Mençuna şelalesi konaklama gibi başlıklarla sizler için gerekli bilgileri vermeye çalıştık. Senelerce unutamayacağınız tekrar gitmek isteyeceğiniz bir gezi için Mençuna şelalesini seçmenizi öneriyoruz.

Not: Şelaleye giderken yanınızda bir fotoğraf makinesi ile yüzmek isteyenler için şort veya mayo ile gitmezseniz pişmanlık duyabilirsiniz.

Gönderen

Artvin Arhavi Mençuna Konakları

Mençuna Konakları Artvin Kamilet vadisinde ve Mençuna şelalesi karşısında yer alan konaklar müşterilerine tatil imkanları sunuyor. Artvin Arhavi'de ahşap bungalov evleri ile en güzel konaklama evlerini uygun fiyat seçenekleri ile sizlere konaklama imkanları.

Şunlar da hoşunuza gidebilir...

81 yorumlar

  1. mehmet akif diri

    Karadenizin birçok yerini görmüş biri olarak söylüyorum, burası gerçek KARADENİZ diyebilirim. Etrafta kalabalık görmek istemiyorsanız , sadece muhteşem doğayla başbaşa kalmak istiyorsanız açıkçası kafa dinlemek isttiyorsanız burası bulunmaz bir yer. Şelaleye ulaşmak için yürüdüğünüz o 1 kmlik yol hiç bitmesin diyebileceğiniz bir manzarada, şelaleye diyecek yok zaten harika. Bungalovlar çok temiz ve çok güzel, özellilkle balkonunda oturup o eşsiz manzarayı ve şelaleyi seyretmek insana huzur veriyor. Her şeyi bir kenara bırakın oradaki misafirperverlik ve güleryüzlülük herşeye değerdi. Yemekler çok güzel özellikle muhlama mutlaka deneyin.Güzel bir tatil geçirmek istiyorsanız bulunmuz bir yer. Alican beye her şey için teşekkür ederim 🙂

  2. erhan çelik

    Çok güzel ama şort havlu vs olsun yanınızda tertemiz suya girersiniz

  3. kadir cömert

    Aracınızı şelale lokantasinin önüne bırakıp patika yoldan yuruyuse başlıyorsunuz. Eğer hava yağmurlu ise yaninizda mutlaka yağmurluk olsun. Ayakkabilariniz sevdiğiniz bir ayakkabi ise yazik etmeyin çamurlar içine gireceksiniz yağmurlu havada. Asma köprü başında lastik ayakkabı kiraliyorlar. Yürüyüş parkuru çıkarken yorucu ama sonundaki manzara görmeye değer. Şelale üzerinde ikinci bir asma köprü var ordan karşıya geçtiğinizde solunuza bakın ve muhteşem manzaranin keyfini çıkarın.

  4. ercan bozkurt

    Boyle bir guzellik yok,muhtesem mutlaka ama mutlaka gidin ve gorun. Mençuna şelalesi görülmesi gereken mükemmel yer

  5. özkan A

    Ulaşımı biraz zor olsa da gidip görmeye değer. Doğaya sahip çıkalım.

  6. aydin yiğit

    1 km tırmanıştan sonra mükemmel bir doğa harikası. herkesin görmesi gereken bir yer tavsiye ederim yorgunluğunuz manzara karşısında kayboluyor

  7. serdar ayvaz

    Çok aşırı yorucu bir yolun sonunda ulaşılıyor. Şelaleye çıkan yolun onarılması, yapılması burasının daha iyi tanıtılmasına ve daha kolay ulaşılmasına vesile olacaktır. Girişi ücretsiz. Bir köprünün ardından yaklaşık 20 dakikalık çok yorucu bir patika yolu tırmanarak ulaşılıyor. Şelaleye benim nezdimde, negatif yönde söylenebilecek tek bir kelime bile yok. Doğanın karşısında ne kadar aciz olduğumu hissettirdi. Bu bilgi de bir efsanedir ama ilgi çekici: Şelalenin tepesinde bir hazine olduğu söylenir. Buraya tırmanıp gizli olduğu yeri bulmaya çalışan babayiğitler çok olmuş. Şunu da naklederek bitireyim: Bu şelalenin oluşturduğu doğal küvetlerde yüzüp, karpuz kavun yemek, dahası belki rakı içmek çok keyifli olabilir.

  8. oğuz selimoğlu

    Güzel bi mekan. Patikadan yürümek ayrı bir güzellik katmış mekana. Doğayla iç içesiniz.

  9. ahmet mutlu ayçin

    Doğa içinde henüz keşfedilmemiş cennet

  10. Artvin Otelleri

    Arhaviden çifte köprüye kadar yolda sıkıntı yok fakat göprüden geçip sağa döndükten sonra yol tek arabanın sığacağı büyüklükte (tahmini2-3km) ara ara cepler var onları ezberleyin karşınız araç çıkarsa ya siz ya o geri geri gitmeli. Neyse aracı Tesisin oraya bıraktıktan sonra 15-20 dk dar patika tahta taş karışımı merdivenlerden çıkarak olağanüsütü manzaraya kavuşuyorsunuz. Mutlaka yanınıza su alın çok susarsınız.

  11. mustafa katırcı

    Gidip görülesi!

  12. yasin karadeniz

    Yaşlı ve 6 yaşın altındaki çocuklar için zor bir parkur. Yürüyüş yolu bol çamurlu. Muazzam bir şelale ve etrafta “çevreciyim” diye dolaşan yurdum insanının çöplerini görebilirsiniz.

  13. volkan temiz

    Gerçekten çok güzel doğa harikası bir yer. Yaz sezonunda gitmenizi tavsiye ederim. Aile turumuz ile geldik buraya hayran kaldık. Bebekli ve çocuklu kişilerin tirmanmasi zor bir etap. Mutlaka tavsiye ederim. Resimlerimizi görme imkanınız var.

  14. cantürk aydoğan

    Görülmeye değer şelale 30 dk yürüme mesafesinde

  15. berrin akarı

    Yol çok dik ama imkansız değil, mutlaka çıkıp görülmesi gereken bir yer.

  16. ebru yazar

    Hopa-Arhavi arasi, ortacalar köyü çifte köprüden 4 km ileride. Yol genisligi İrmak kenarinda tek aracin gecebilecegi kadar, arac sonrasinda 1 km’lik tirmanma-yürüyüş parkuru var. 1 km’lik parkur gozunuzu korkutmasin, dinlene dinlene manzaraninda tanidini cikararak tirmanabilirsiniz. Aralarda su icebileceginiz dogal musluklar mevcut:) Parkur zorlu ama kesinlikle tavsiye ederim.
    2

  17. naim umay

    Mükemmel bir doğa harikası. Ulaşımı biraz sıkıntılı olsa da kesinlikle değer.

  18. Ali cantaş

    Muhteşem doğa Görsel şölen

  19. salih çakmak

    Yarım saatlik zorlu bir yürüyüşün ardından ulaşılabiliyor. Tek kelime ile muhteşem. Yemyeşil ormanın içinde harika bir şelale. Mutlaka görülmesi gereken bir yer. Yaz sıcağında gittiğinizde şelaleden gelen damlacıklarla serinliyorsunuz. Kesinlikle yine gideceğim.

  20. azız aşçı

    Doğa yürüşü için mükemmel bi yer

  21. bahar kaymaz

    Tam bir doğa harikası.yolun zorluğu gözünüzü korkutmasın sonundaki mükafat büyük

  22. Haydar COŞKUN

    Karadeniz sahil yolundan ayrılıp dere boyunca uzanan (sel, yağmur bozmamışsa), her otomobilin gidebileceği tali yolu takip ederek şelalenin aşağısında park ediyorsunuz. Tabelalara bakarak şelalenin nerede olduğunu tahmin etmeye çalışıyorsunuz. Tabii yakın diye düşünüyorsunuz. Ama yanılıyorsunuz, son derece dik bir patikadan tırmanışa geçiyorsunuz. “Hemen şuradadır, az daha ilerdedir” derken nefes nefese kalıyorsunuz, ama o kadar yamacı tırmandıktan sonra da geri döneniyorsunuz!.. en az 20 dk’lık bir tırmanışsonunda…Nihayet şelale!.. Ama tüm yorgunluğunuza değer!.. Eşsiz bir güzellik!.. YaZın sıcak aylarında yanınıza mayo alın, yüzün!..

  23. baki dizdar

    Burdan belediye başkanlığına sesleniyorum.
    Madem bu yer turistik yer diye internete koyulmuş neden yolları yapılmıyor çifte köprüden Sonra 4 km gidiliyor ondan sonra 1 km yürüme mesafesi var ama o 1 km değil 5 km sanki sinirlerim bozuldu sakın ama sakın gitmeyin gidenin aklına şaşarım!!!

    SAKIN!!! SAKIN!!! SAKIN!!! SAKIN!!!

  24. aysel gürler tıraş

    Doğa harika

  25. ahmet keçeci

    Çıkarken patikada sol taraftan akan kaynak suyu yolu daha keyifli hale getiriyor. Yukarıya çıkarken harcanan efor, şelaleye vardığınıza kesinlikle değiyor

  26. irem yüksel

    Mençuna Şelalesi, Arhavi-Hopa taraflarına gelenlerin mutlaka görmesi gereken yerlerden biri. Çifteköprü’ye kadar geldikten sonra sağa giden yolu takip etmeniz yeterli. Yürüyerek çıkmayı düşünenler tabeladaki 3 km yazısını dikkate almayınız. Yürümüş biri olarak söylüyorum 10 km gibi geliyor o yol 🙂 arabanız yoksa otostop çekiniz.
    Daha sonra arabanızı çay alım yerinin yanına çekebilirsiniz. Buradan sonra yol patika ve tırmanarak çıkmanız gerekiyor (800 m kadar). Biraz zor olsa da şelalenin o muhteşem görüntüsü bütün yorgunluğunuzu alıp götürüyor. Çıkmışken bol bol fotoğraf çekinin, böyle bir doğa harikası kolay kolay bulunmaz. 🙂

  27. serdar güney

    Doga severlerin kesinlikle ziyaret etmeleri gereken yer bol o2 temiz hava dere orman …. daha ne olsun

  28. hilal kavafoğlu

    Yürüdüğüm patika da manzarası da vardığım yer de efsaneydi…

  29. oğuz beşli

    Müthiş bir doğa.

  30. fırat pugar

    İllede görün çıkış yorucu ama mükemmel bir yer

  31. ahmet albayrak

    Mençuna şelalesi müthiş bir yer

  32. serdar sönmez

    Doğu Karadeniz’de ilk görülmesi gereken yerlerden.

  33. ali osman tunç

    Muazzam bir şelale… araç yolu çok kötü, arabanın içine etti? yaklaşık 1 km yürüyorsunuz …asmalı köprülerde heyecanı ve adrenalini de yaşayacaksınız… kesinlikle tavsiye ederim ancak burada yemek yemeyi tavsiye etmem…
    2

  34. rıdvan köse

    Muthis, gittiginizde muhakkak orda yuzun. Giderken cifte koprude aracinizi birakip selaleye kadar 3 km yuruyun derim doga cok iyi.

  35. fatih tuncer

    Biraz yol yürümek gerekiyor şelaleye ulaşmak için

  36. Mehmet yıldızcan

    Artvin’de gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerden en önemlisi mençuna şelalesi. Mükemmel yer, doğa harıkası

  37. akif demir

    Harika bir selale ancak yolu cok uzun. Aractan indikten sonra 1 km kadar daga cikiyorsunuz.

  38. okay ekin

    Ulaşımı biraz zor tek araç zor geçeceği yolu var ama doğası güzel

  39. Ömer Emin DEDE

    Zor ve uzun bir yuruyusun ardindan sizi muazzam bir doga harikasi karsiliyor. Mutlaka gidin gorun memleketteki bu gizli cenneti.

  40. gülnaz yılmaz

    Mençuna şelalesi, Türkiye’de bu şelaleden daha büyük şelale yok. Şelaleye çıkmak biraz yorucu olsa da çıktığınızda yorgunluğunuz adeta çıkıyor. Artvin bölgesi ve civarında kesin gezilme ve görülmesi gereken bir yer.. mutlaka gidin.

  41. hasan hüseyın çoban

    800 m bir dik çıkışı var ama gidip görmeye değer tavsiye ederim.

  42. mucteba karataş

    Hava yağmurlu gibiyse ayakkabı önemli botla çıkmak daha iyi bir tercih, yanınızda yağmurluk olsun şelaleden su serpintisi çok oluyor rüzgarla beraber üşütebilir. Yokuş biraz zorlu ama değiyor.

  43. Hakan Er

    Mençuna şelalesine yaklaşık 800 metrelik bir tırmanışla ulaşılan Harika bir yer,gittiğinizde hava güzel olursa sizin için daha iyi olur,suya girebilirsiniz,çocuklarla çıkması kolay olmuyor hatırlatayım ,birde yağmur yağıyorsa

  44. yunus yavuz

    Muhteşem bir habitatın içerisinde yaklaşık 20 dakikalık yürüyüşten sonra harika bir şelaleye ulaşıyorsunuz. Etrafı kısa süre dinlenecek kadar müsait. Oldukça bakir sayılır. Yol boyunca karşınıza çıkan pınarlardan doğal kaynak sularından içmeyi de ihmal etmeyin

  45. sükrü bayyığıt

    Arabayla Arhavi ilçesinden 25 km olması gerekir.yol üzerindeki restorandan yöresel yemekler lezzetli olabilir.yaniniza küçük su şişesini alarak yol üzerinden soğuk sulardan içerek önce asma köprü ve patikalardan ortalama 30 dk mesafede çıkabilirsiniz gitmeye ve zorlanmaya değer.

  46. eyüp özkan

    Artvinde gitmesi gereken yerlerden birtanesi

  47. özgür durukan

    süper bir yer

  48. ilyas gören

    Arabayla belli bir yere kadar gelebiliyorsunuz sonrasında yaklaşık 45 dk patika bir yoldan yürümeniz gerekiyor.

  49. armagan kaya

    Muhakkak ziyaret edilmesi gereken , bâkir kalmış cennetlerimizden birisi …

  50. bekir çetin

    Bu kadar dik yokuşu tırmanıp ta şelalenin buz gibi suyuna girmeden inmek olmaz. Mayonuzu, şortunuzu da almayı unutmayın.

  51. nurtaç mermer

    Tek kelimeyle harika bir şelale yürüyüş parkuru çok güzel biraz yorucu ama kesinlikle görülmeye değer manzarası süper artvinin arhavi ilçesine 25 km civarı şelale yolunun başlangıcı ile sonu 700 mt dir görmenizi kesinlikle tavsiye ederim…

  52. yavuz selim arslan

    sakın olaki oraya kadar gidip de geri dönmeyin çıkın çıkın yukarı şelaleye harika yer köprü felan muthiş uzerınıze yagmurluk alın ınceki şelaleye daha fazla yaklaşın

  53. selman gökkaya

    Gezi lips görülmesi gereken bir yer. Doğa yürüyüşü ve 15 dk tırmanış sonrası göreceğiniz manzara sizi çok mutlu edecektir. Orada yüzmeyi de unutmayın

  54. harun ertürk

    bu doğa harikası yere taşıt yolunun gitmemesi çok iyi olmuş.

  55. emrah yıldız

    Restoranın önüne kadar yol dar olsa da binek arabalarla gelmek mümkün. (Ama restoranın fiyatları biraz yüksek, tok gelmenizi öneririm.) Sonrasında 700-800 metrelik doğal bir patika yolu tırmanarak şelaleye varıyorsunuz. Manzara eşsiz, tırmanış da gayet keyifli ama bu yol yaşlılar ve küçük çocuklar için zor olur. Yanınıza da yedek ayakkabı almanızı öneririm. Hava güzelse şelale dibindeki gölette yüzmek de mümkün. Bölgedeki diğer şelalelerle kıyaslayacak olursam: 1- Palovit, 2-Ağaran, 3- Mençuna şeklinde sıralarım.

  56. sait meriç

    Tek kelimeyle harika bir doga

  57. davut aeslan

    Selale cok guzel ancak tehlikeli bir yoldan yukari cikiyorsunuz vahsi hayvanlarla karsilasma ihtimali var

  58. daphne house

    zor bir parkur ama mutlaka çıkın,srilanka da dahi böyle bir su görmedim

  59. hasan aslan

    doğa yürüyüşü için birebir. çifte kemerli köprüden şelaleye kadar güzel bir parkur.

  60. NPNS- EMRE EFE

    Şelaleyi görmek için ciddi bir tırmanış yapılıyor.

  61. ufuk yurtsever

    Çamurlu patika yolda yokuş yukarı yarım saat yürüyeceğinizi göz önünde bulundurarak uygun ayakkkabı tercih edin. Manzara görmeye değer!

  62. Kadir tombul

    mençuna şelalesi, mençuna şelalesi artvin, mençuna şelalesi ekşi, mençuna şelalesi hava durumu, mençuna şelalesi kaç metre, mençuna şelalesi kaç km, mençuna şelalesi nerede, mençuna şelalesi yüksekliği, mençuna şelalesi otel, mençuna şelalesi kamp, mençuna şelalesi artvin, mençuna şelalesi arılı köyü/arhavi/artvin, arhavi mençuna şelalesi nasıl gidilir, arhavi mençuna şelalesi kaç km, arhavi mençuna şelalesi harita, artvin mençuna şelalesi nasıl gidilir, artvin mençuna şelalesi nerede, mençuna şelalesi bilgi, mençuna şelalesi hakkında bilgi, mençuna şelalesi hakkında kısa bilgi, mençuna şelalesi ekşi, mençuna şelalesi nasıl gidilir, artvin mençuna şelalesi nasıl gidilir, mençuna şelalesi harita, mençuna şelalesi hava durumu, mençuna şelalesi hopa arası kaç km, mençuna şelalesi hakkında kısa bilgi, arhavi mençuna şelalesi harita, mençuna şelalesi kaç metre, mençuna şelalesi kaç km, mençuna şelalesi kamp, mençuna şelalesi konaklama, mençuna şelalesi hakkında kısa bilgi, kamilet mençuna şelalesi, mençuna şelalesi map, mençuna şelalesi kaç metre, mençuna şelalesi nerede, mençuna şelalesi nasıl gidilir, artvin mençuna şelalesi nasıl gidilir, artvin mençuna şelalesi nerede, mençuna şelalesi otel, mençuna şelalesi rakım, rize mençuna şelalesi, mençuna şelalesi turu, mençuna şelalesi tur, şelale mençuna turizm, şelale mençuna tur, mençuna şelalesi yol tarifi, mençuna şelalesi ulaşım, mençuna şelalesi video, mençuna şelalesi vikipedi, kamilet vadisi mençuna şelalesi ve çiftekemer köprüsü, mençuna şelalesi yolu
    mençuna şelalesi yüksekliği, mençuna şelalesi yol tarifi

  63. Toktağan E. Karacaoğlu

    Yaklaşık 1 km’lik bir tırmanıştan ve yorgunluktan sonra, harika bir şelale görüntüsüyle tüm yorgunluğunuz uçup gidiyor. Kesinlikle değiyor. Çok güzel bir yer. Umarım, burayı ziyaret edenler, doğayı koruma, temiz tutma ve doğallığı bozmama konusunda daha dikkatli olurlar. Çünkü bu güzelliği, torunlarımızın da görmeye, yaşamaya hakkı var.
    Öneri: Yaz aylarında yanınızda mutlaka mayo bulundurun.

  64. berna ulu

    Yaklasik 30 dakika patikalardan yesile doya doya yukari bir tirmanis sonrasinda olaganustu bir manzaraya ulasiyorsunuz .muhtesem bir yer mutlaka gorulmesi gerekir.yaniniza kucuk bir sise su alin.donustede selale suyundan doldurabilirsiniz

  65. erel özçakırlar

    Türkiyenin en muhteşem şelalesi, Karadenizde görmeden geçilmemesi gereken yerler arasında

  66. hüseyin gürel

    Mükemmel doğa baska soze gerek yok

  67. emrah sağlam

    Şelaleye varana kadar hafif parkurda yürüyüş yapıp sonrasında adma köprüden geçip şelalenin muhteşem görüntüsüne kavuşabilirsiniz.

  68. kamil altan

    Şelaleye yaklaşık zahmetli 800 m tırmanış sonrası, harika bir çağlayan sesi ve görüntü

  69. abdulkadir öksuz

    Görülesi bir şelale. Araç yolu bitiminden itibaren 800 metre civarında bir tırmanma yolu var. Yağış olmuşsa çamuru var. Manzara yorulmaya değiyor.

  70. rabia okutan

    Araba ile belli bir kısıma kadar gidebiliyorsunuz. Sonrasında dik yokuşlar, merdivenler çıkmanız gerekiyor. Patika yol sizi yorabilir ama sonrasında muhteşem bir güzellik sizi bekliyor. Şelale çok heybetli. Şelale nin aktığı doğal gölete yüzebilirsiniz. Yanınızda deniz ayakkabısı bulundurun. (Şelale nin bulunduğu yerde yiyecek satışı yok.Patika yolun başladığı yerde yiyecek mısır çay satışı yapılıyor.)

  71. şükür baysal

    2 ay önce-
    Doga harikası

  72. bahri elitaş

    Doğaiçinde huzur dolu çay ve mısır

  73. melek kaplanoğlu

    Şelaleye ulaşmak için yaklaşık 2 km çok dar bir patikadan yürümek gerekli. Sürekli yağmur attığı için patika çamur ve kaygan. Uygun ayakkabı getirmenizi öneririm. Patika bittiğinde şelalenin bir kısmı görünüyor. Aaaaa bu muymuş diye bir hayal kırıklığı oluyor. Ancak birkaç adım sonra solda asıl manzara görününce tüm yorgunluklar gidiyor. İşte fotoları…

  74. harun ipekyüz

    800 metreyi yürüyerek gitmeniz gerekiyor. ama öyle bir 800 metre ki 5 km yoldan daha zorlu. yol bozuk, korkuluklar sağlam değil, merdivenler balçığa batmış. arada mutlaka yağmur da yağar… fakat en sonunda bence Türkiye’nin en güzel şelalesini görürsünüz… muazzam bir şelale gerçekten.

  75. murat özkan

    Yorucu ama güzel bir yolu var .
    Sonunda müthiş bir güzellik

  76. aşkın kazancı

    Muthis bir manzara bu sekilde korunmasini cok arzu ederim

  77. yakup şimşek

    Karadeniz turunda gordugumuz en güzel şelaleydi. Araçla bir yere kadar geliyorsunuz. Sonra patika yoldan 25-30 dk yuruyorsunuz. Ayakkabılarını çamur olacaktır onleminizi alın.

  78. osman okutan

    O kadar zorlu yokuşlardan sonra sanki saklanmış bir inci gibi karşımıza çıkan şelaleyi gördüğümde çok etkilendim turkiyenin en guzel şelalesi yorgunluğa ve sinire birebir ilaç mutlaka görülmesi gereken doğa harikası

  79. tuncay güler

    Uzun bir patika yoldan yürüyerek ulaşılan ama mutlaka ulaşılıp görülmesi gereken bir doğa harikası, şelaleye giderken yağmurluk götürmekte fayda var zira oraya kadar gidince köprüden de geçmek isteyeceksiniz ve çağlayan su zerrecikleri her tarafınızı saracak.

  80. ali uğur

    Çıkılması biraz zor ama çıktıktan sonra muhteşem

  81. serkan tıryaki

    Arhavi ilçe merkezinden 16-17 km uzaklıkta bulunuyor, özel araçla gidilebileceği gibi ilçe merkezinde bölgeye tür düzenleyen minibüslerle de ulaşım sağlanabilir. Yaz ayları tatil günlerinde araç ve insan yoğunluğu olabiliyor. Çifte Köprü mevkiinden sonra yolun 4 km lik kesimi genellikle tek şeritli, yer yer yol genişliyor. Araçla ulaşım bittikten sonra sağlıklı etişkinler için 25-30 dk lik bir tırmanma parkuru ile şelaleye ulaşılıyor. Bu anlamda güzel bir hiking trekking noktası ?yürüyüş yolu doğası gereği zemin nemli ve çamurlu, dönüşte çamur temizlemeye hazır olun. Şelaleye vardığınızda her şeye değdiğini hissedeceksiniz. Ve aklınızdan geçen “bu suya girmeliyim” duygusu sizi esir alacak, suya girmek için hazırlıklı gelin ? dönüşte gördüğünüz restoranda yöresel yemekleri tadabilir, güzel bir yorgunluk ve keyif çayı içebilirsiniz. Özetle buraya kadar gelmişken gidilesi, girilince pişman olunamayacak muhteşem bir doğa güzelliği.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.